Logo Knutselbox.nl
Home
Lid worden
Webshop
Contact
Inloggen
> Retourneren

Herroepingsrecht
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. 

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van ontvangst. 
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Na aanmelding retour 
Vanaf het moment van aanmelding heb je nog eens 14 dagen de tijd om de bestelling te retourneren. In sommige gevallen is retourneren niet nodig en sturen wij een nieuw exemplaar op, dit wordt altijd duidelijk gecommuniceerd in de bevestiging van de retouraanvraag. 

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. 

Hoe?
Je kunt een retouraanvraag per e-mail aan ons melden. Je kunt ook het herroepingsformulier op deze pagina gebruiken.

Je retouraanvraag komt nu bij ons binnen. Wij zullen evalueren of het binnen de gestelde 14 dagen is en of het voldoet aan de voorwaarden die wij (en de wet) stellen aan retourneren. Vervolgens geven wij een akkoord of geen akkoord per product en kiezen wij of we het afhandelen via jouw gekozen methode of op een andere manier. Hier word je uiteraard netjes over ingelicht. 

Hierna krijg je een e-mail met ons adres en toelichting over hoe je de bestelling kunt retourneren, hierna kun je de bestelling naar ons retour sturen. Zodra wij jouw pakket hebben ontvangen krijg je hier een e-mail van.

Terugbetaling
De terugbetaling of het ruilen van artikelen gebeurt vaak al zodra we het artikel terug hebben ontvangen, maar altijd uiterlijk binnen 14 dagen na het ontvangen van je retouraanvraag. 

Bij het retour sturen van een complete bestelling en de keuze voor terugbetaling worden alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) terugbetaald. Bij een gedeeltelijke retournering van een bestelling krijgt u alleen de kosten van het product terug. 

De kosten voor het retour sturen van producten zijn voor uw rekening. 

Retourvoorwaarden
Retourneren kan alleen als de artikelen volledig en onbeschadigd zijn. 

Net als wij, moet je het artikel of het pakket goed beschermen zodat er geen schade zal zijn aan de artikelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, wij raden daarom aan om een product altijd verzekerd retour te sturen. Alleen dan kun je bij beschadiging onderweg een claim doen bij de verzendmaatschappij.

Terugbetaling gebeurt via onze betaalprovider. De terugbetaling wordt binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven van je koop af te willen zien door ons geactiveerd, tenzij wij de artikelen nog niet hebben ontvangen. Als je het artikel niet binnen 14 dagen na het starten van de retourprocedure naar ons terugstuurt, vervalt je recht op retour en nemen wij het artikel niet meer terug. Heb je betaald met een cadeaubon? Dan krijg je het bedrag retour via een cadeaubon, niet in geld.